Wil je inschrijven of verlengen?

Mijn inschrijving verlengen

Bedankt! We hebben je verzoek tot verlengen ontvangen.

Inschrijven voor een cursus?

Voor welke cursus wil je inschrijven?
Persoonlijke gegevens cursist
Geboortedatum *

Door in te schrijven via internet of aan onze balie ga je akkoord met onze spelregels en privacyverklaring. Bekijk hier onze voorwaarden, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Persoonlijke gegevens partner
Geboortedatum *

Leuk dat je komt dansen!

We hebben een bevestiging van je inschrijving naar je e-mailadres verstuurd. Om de betaling te voldoen zijn er twee opties:


1. Betaal met iDEAL

Veruit het gemakkelijkst, snelst en veiligst is om je lesgeld direct met iDEAL te betalen. Vertrouwd bij je eigen bank.2. Betaal via een machtiging

Mocht je geen gebruik kunnen maken van de iDEAL betaling, dan kun je ook een machtigingsformulier invullen. Download het machtigingsformulier hier.

Lindy hop, Swing jazz, West Coast Swing & Blues

De revival van Lindy hop en Swing jazz heeft vanuit Amerika ook Arnhem bereikt. Het is een combinatie van de Charleston en Tapdance en is ontstaan in het Amerika van eind jaren twintig.

Blues is een easy going dansstijl vol improvisatie en muzikaliteit. Solo lessen zijn er iedere week op maandag.

De enorme vrijheid en het vrolijke karakter van Lindy hop en Swing jazz (solo) waren bepalend voor het grote succes van toen. In de grote danszalen van Harlem, zoals de Savoy-ballroom, ontsnapte men op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald aan de sleur van het dagelijks leven. Nog steeds worden wereldwijd soloroutines als de Shim Sham en de Big Apple gedanst.

Blues muziek is niemand onbekend. Blues als partnerdans of solo is een easy going en groovy dans vol improvisatie en muzikaliteit. It’s all about the attitude en je eigen ik. Van oorsprong ontstaan uit de Afro-Amerikaanse cultuur heeft het zich vanuit de juke joints wereldwijd verspreid. Vanuit de Delta & Mississippi blues reis je via de Chicago blues naar de meer jazzy blues. Blues bevat niet alleen elementen uit de swing, maar heeft ook invloeden vanuit Argentijnse tango en Ballroom.

Ontstaan in de jaren ’30 en ’40, populair geworden in de overvolle danszalen van het gelijknamige schiereiland Balboa; Balboa! Op de snelle nummers van o.a. Bennie Goodman en Artie Shaw werd tegen elkaar aan gedanst. Daardoor wordt Balboa vaak gezien als een introvertere stijl binnen Swing. Niets is minder waar! Het hoge tempo, het subtiele leiden en het snelle voetenwerk zorgen voor een compleet nieuwe ervaring.

 

Lesmomenten & tarieven

Schrijf je in via de knop hieronder en maak een keuze uit het tijdstip en de locatie die jou het beste uitkomt!

Prijsopties
€157,00 voor 15 lessen
€275,00 voor 30 lessen
€340,00 voor 38 lessen

Eerst een proefles?

Je kunt altijd een proefles komen meedoen. Bel even naar +31 (0)26 3511 211 of e-mail naar info@dansenbijversteegh.nl om te overleggen wat een handige dag en tijd is.

Deze cursus wordt gegeven door Renske & Ivo
Renske

Renske heeft een groot dans-hart :). Lindy hop, swing, blues, jazz-solo en veel meer! De lessen van Renske zijn vol passie én met oog voor wat jij nodig hebt!

Ivo

Ivo heeft een grote passie voor Lindy hop en ballroom/latin. Als 13 jarig jongetje begon hij met Dansen bij Versteegh. Al snel stond hij 7 dagen in de week op de dansvloer en inmiddels is Ivo al jarenlang een leuke, gezellige en gedegen docent én fijne collega!